Canon vahvistaa EOS-kamerajärjestelmää esittelemällä luokkansa johtavan Canon EOS 90D -järjestelmäkameran aktiiviharrastajalle


Canon esittelee monipuolisen, laadukkaan ja kevyen Canon EOS 90D -järjestelmäkameran aktiiviharrastajalle ja puoliammattilaiselle. Kameran tuottamien huippuluokan kuvien taustalla on Canonin uusin DIGIC 8 -kuvaprosessori, 32,5 megapikselin CMOS APS-C -kenno sekä EOS-järjestelmään sopivat EF/EF-S -objektiivit.

Kamerassa on suuri nopeus (10 kuvaa sekunnissa), Dual Pixel -automaattitarkennus, tuki 4K-videoille, kääntyvä kosketusnäyttö sekä yhteydet älylaitteisiin. Canonin pikselitason automaattitarkennus (DAF) ja silmäntunnistustoiminto pitävät kohteen tarkasti fokuksessa sekä still- että videokuvauksessa. Kamerassa on helppo liitettävyys mobiililaitteisiin Bluetooth® (LE) -yhteydellä ja Wi-Fi:n välityksellä ja, tarvittaessa kuvien automaattinen siirto älylaitteeseen. Kamerarunko painaa vain 701 grammaa ja kameran akun (LP-E6N) kesto on jopa 1300 kuvaa CIPA-standardien mukaan. Kameraan on myös saatavilla lisävarusteena pystykuvauskahva kahdella akulla.

Uusi Canon EOS 90D -kamera on osa Canonin EOS -järjestelmää, johon on saatavilla yli 90 objektiivia sekä salamalaitteita ja muita lisävarusteita, jotka laajentavat kameran käyttöä entisestään.

Arvostettu lintukuvaaja ja Canon Ambassador Markus Varesvuo sai ensimmäisenä eurooppalaisena kuvaajana käyttöönsä uuden Canon EOS 90D -järjestelmäkameran. Hän pääsi kuvaamaan sillä rakastamiaan lintuja sekä suurpetoja 10 päivän ajan kesäkuun huikeissa valoissa Kuhmossa ja Vaalassa. ”Oli mielenkiintoista päästä vertaamaan kameraa normaalisti käyttämääni Canon EOS-1D X Mark II -järjestelmäkameraan ja uuden mallin tarkennuskokonaisuus onkin hyvin saman tyyppinen kuin omassa kamerassani. 32,5 miljoonaa pikselin tuottama iso tiedosto, 10 kuvaa sekunnissa, kääntyvä näyttö ja hintaluokka yllättivät positiivisesti”, kertoo Markus. ”Kamera on kevyt ja soveltuu hyvin käytettäväksi pidempienkin objektiivien kanssa. Keveys helpottaa käsivarakuvaamista. Mielestäni uusin Canon EOS 90D sopii mainiosti sekä luontokuvauksen aktiiviharrastajille että pidemmälle ehtineen kuvaajan kakkosrungoksi”, Markus jatkaa.

Uutuuskameran myynti alkaa syyskuussa 2019.

  • Canon EOS 90D + 18-135mm IS USM -objektiivi, 1819 euroa
  • Canon EOS 90D + EF-S 18-55 IS STM -objektiivi, 1499 euroa
  • Canon EOS 90D -runko, 1399 euroa

Markus Varesvuo on suomalainen luontovalokuvaaja, joka on erikoistunut lintujen kuvaamiseen. Markus on palkittu kuvistaan useissa erilaisissa kilpailuissa vuosien aikana, viimeisimpänä arvostettu Fotofinlandia 2018 -kilpailun voitto. Markus on ollut pitkään mukana Canonin eurooppalaisessa Ambassador-ohjelmassa. Lintukuvauksen eurooppalaisiin kärkinimiin kuuluva Markus Varesvuo on julkaissut useita valokuvakirjoja, joiden kuvitusta täydentävät tekstit lintujen elämästä ja kuvaustilanteista. Lisäksi hänen kuviaan on myyty vuosien varrella tuhansittain kansainvälisten kuvatoimistojen kautta erilaisiin julkaisuihin.

Lähde: MyNewsDesk

Harrastuksiin liittyviä aiheita voit lukea harrasta.net sivustolta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *