Esittelyssä Canonin ensimmäinen täyden kennokoon 8K Cinema EOS -kamera

Canon esittelee tänään tehokkaan EOS R5 C -hybridikameran

Canon esittelee tänään tehokkaan EOS R5 C -hybridikameran, jossa yhdistyvät Cinema EOS -malliston ammattimaiset videokuvausominaisuudet ja EOS R -järjestelmän valokuvausominaisuudet. Suuritarkkuuksinen täyden koon CMOS-kuvakenno, DIGIC X -prosessori ja RF-kiinnitys mahdollistavat tarkan 8K-videokuvauksen ja 45 megapikselin valokuvauksen jopa 20 kuvan sekuntinopeudella, kaikki tämä samassa rungossa. EOS R5 C rakentuu elokuva-alaa mullistaneelle EOS 5D Mark II -kameran vaikutukselle. Uuden kameran pienikokoinen mutta monikäyttöinen runko tukee uuden sukupolven sisällöntuottajien ja yksin työskentelevien kuvaajien tarpeita. Lisäksi Canon esittelee Cinema EOS -malliston tunnettuun EOS C70 -kameraan merkittävän uudistuksen laiteohjelmistopäivityksen muodossa. Se parantaa Cinema EOS -kameran ennestäänkin erinomaisia ominaisuuksia lisäämällä monien muiden ominaisuuksien ohella 12-bittisen Cinema RAW Light -tallennuksen.

Canonin ensimmäinen Cinema EOS -hybridikamera

EOS R5 C on ensimmäinen tunnetun Cinema EOS -järjestelmän kameroista, joka pystyy sisäiseen 8K 30p RAW -tallennukseen ja jopa 60p:n ruutunopeuteen ulkoista virtalähdettä käytettäessä. Se tuottaa erinomaisen tarkkuuden ja tarjoaa erittäin monipuoliset mahdollisuudet jälkikäsittelyyn. Sisäisen aktiivisen jäähdytysjärjestelmän ansiosta sisällöntuottajat voivat kuvata tuntien ajan laadukasta 8K-videota. HDR PQ:n ja – HLG:n sekä Canonin suosittu Canon Log 3 gamma antavat elokuvantekijöille mahdollisuuden kuvata näyttäviä, immersiivisiä videoita ja toteuttaa vapaasti luovuuttaan saaden katsojan uppoutumaan sisältöön. Canonin arvostetulla Dual Pixel CMOS AF -järjestelmällä varustetun kameran ominaisuuksiin kuuluvat Eye AF ja EOS iTR AF X, jotka mahdollistavat tarkan tarkennuksen joka kuvauskerralla. Tämä edistyksellinen automaattitarkennustekniikka seuraa ihmisten silmiä reaaliajassa ja pystyy jopa seuraamaan heidän päänsä liikettä heidän katsoessaan poispäin kamerasta. Kun kamerassa käytetään optisen kuvanvakaimen kanssa yhteensopivia objektiiveja, elektronisen kuvanvakaimen koordinoitu ohjaus vähentää tärinän vaikutusta käsivaralta kuvattaessa ja tuottaa vakaata ja terävää kuvaa.

45 megapikselin kuvakennon ja DIGIC X -prosessorin ansiosta EOS R5 C tarjoaa huippuluokan tarkkuuden ja häikäisevän nopean sarjakuvauksen jopa 20 kuvan sekuntinopeudella. Lisäksi DIGIC X -prosessori mahdollistaa kuvasignaalin innovatiivisen käsittelyn, jonka avulla saavutetaan jopa 51 200 ISO -herkkyys, joka sopii erityisesti kuvaamiseen hämärässä valaistuksessa, esim. sisäurheilutapahtumissa. Mahdollisuus kuvata laajan dynaamisen alueen 10-bittisiä HEIF-kuvia antaa valokuvaajille entistä suuremman luovan vapauden. Lisäksi intervallikuvausasetukset mahdollistavat hyvin suuren tarkkuuden time-lapse-kuvauksen.

Sujuvat 8K-työnkulut

EOS R5 C tallentaa Cinema RAW Light -kuvaa sisäisesti, mikä tuottaa suuritarkkuuksista 12-bittistä kuvamateriaalia laajalla dynaamisella alueella ja värialalla, mutta säilyttää tiedostokoon hallittavissa olevissa rajoissa. Lisäksi Canon esittelee kolme uutta RAW-versiota, mukaan lukien RAW HQ (High Quality), RAW ST (Standard Quality) ja RAW LT (Light Quality), joiden välillä käyttäjät voivat valita kuvaustarpeiden ja käytetyn työnkulun mukaan. Kaksi korttipaikkaa – CFexpress 2.0 Type B ja UHS-II SD – antavat mahdollisuuden samanaikaiseen tallennukseen eri korteille eri muodoissa, eri tarkkuuksilla ja eri bittisyvyyksillä, mikä lisää työnkulun joustavuutta. Tähän kuuluu myös mahdollisuus tallentaa ääntä kuvattaessa 4K 120p -tarkkuudella. 12-bittisen Cinema RAW Light -muodon lisäksi EOS R5 C tukee Canonin suosittua 10-bittistä XF-AVC-muotoa aina 810 Mbps asti sekä hyvin monipuolisia MP4-vaihtoehtoja. Täysikokoisella 8K-kuvakennolla EOS R5 C pystyy myös 4K- ja Full HD -tallennukseen, jossa on poikkeuksellisen selkeät värit ja matala kohinataso sisäisen ylinäytteistyksen (oversampling) ansiosta. Kenno mahdollistaa myös suuren kuvanopeuden 4K 120p -tarkkuudella kuvakulman kaventumatta ja automaattitarkennus säilyttäen.

Monipuolisuus ja liitettävyys

Canon EOS R5 C on ammattilaisille tarkoitettu monipuolinen työkalu, joka auttaa heitä vastaamaan sisällöntuottajille asetettaviin yhä moninaisempiin vaatimuksiin. EOS R5 C -kamerassa on innovatiivinen RF-kiinnitys, jonka ominaisuuksiin kuuluvat ohut runkopaksuus ja 12-nastainen liitäntä, joka nopeuttaa tiedonsiirtoa kameran rungon ja objektiivin välillä. Tämän ansiosta kameraa voi käyttää sekä Canonin kaikkien EF-, RF- ja Cinema-objektiivimallien kanssa, että muiden valmistajien anamorfisten objektiivien kanssa laajemman kuvasuhteen saavuttamiseksi. VR-sisällön vaatimusten kasvaessa 8K-videon ja Canonin uuden RF 5,2 mm F2.8L Dual Fisheye -objektiivin yhdistelmä yksinkertaistaa immersiivisen VR-kuvamateriaalin tuottamista niin kuvaus- kuin editointivaiheessakin. Objektiivien monipuolisten käyttömahdollisuuksien lisäksi kamerassa on sama, monikäyttöinen lisävarusteluisti (Multi-Function Accessory Shoe) kuin EOS R3- ja XF605-malleissa. Se mahdollistaa monien lisävarusteiden suoran liitännän ja virransyötön, esimerkkeinä Canonin DM-E1D-stereomikrofoni, Canon ST-E10 -salamalähetin ja TASCAMin CA-XLR2d Audio XLR -sovitin. Lisäksi EOS R5 C -kamerassa on Timecode In/Out -liitäntä ammattikäyttöön tarkoitettuihin monikameraratkaisuihin integroimista varten. Monipuolisten liitäntämahdollisuuksien ansiosta FTP-tiedonsiirtoon ja ML-G2-metatietojen muokkaamiseen voi käyttää Content Transfer Mobile-sovellusta – erinomainen mahdollisuus esimerkiksi uutiskuvaukseen ja itsenäisesti toimivien kuvaajien tarpeisiin.

Pienikokoinen, käteen sopiva runko

EOS R5 C tarjoaa aidosti kahden maailman parhaat puolet, joten siinä on erilliset valikot valokuvausta ja videokuvausta varten – EOS R -järjestelmä ja Cinema EOS -käyttöliittymä. Kolmiasentoisella virtakytkimellä käyttäjät voivat vaihtaa eri toimintatilojen välillä ja käyttää eri tilanteisiin sopivia asetuksia. 13:n määritettävän painikkeen ja monipuolisten ammattilaistason video-ominaisuuksien ansiosta EOS R5 C tarjoaa laajat räätälöintimahdollisuudet. Tämän tehokkaan videokameran ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi 0,5 tuuman suuritarkkuuksinen OLED-etsin, jonka 5,76 miljoonaa kuvapistettä mahdollistavat kuvien tarkan analysoinnin, kameran päällä oleva näyttö kameran asetusten nopeaa tarkistamista varten sekä 3,2-tuumainen kirkas kääntyvä HD LCD -näyttö, joka sopii katseluun kätevästi monesta eri kulmasta niin päivällä kuin yölläkin.

Itsenäisillekin kuvaajille suunniteltu EOS R5 C -kamera on hyvin kevyt, vain 680 g painava runko, joten se on kaikkien aikojen pienin ja kevein Cinema EOS -kamera. Vaikka kamera on pienikokoinen, siinä on kestävä magnesiumrunko ja se on pölyn- ja säänkestävä intuitiivisen, ilmavirran elektroniikkakomponenteista eristävän rakenteen ansiosta.

EOS C70 -kameralle laiteohjelmistopäivitys

Uusin EOS C70 -kameran laiteohjelmistopäivitys tuo käyttöön uusia ominaisuuksia, kuten lisätyn Cinema RAW Light LT 4K -tallennusmahdollisuuden ja sitä tukevan XF-AVC Proxy -tallennustoiminnon. Luovan työn ammattilaiset voivat toteuttaa täysin uusia luovia mahdollisuuksia ja hyödyntää EOS C70:n entistä parempaa kuvanlaatua Cinema RAW Light LT -kuvanlaadun sekä uusien Frame Recording- ja intervallikuvausvaihtoehtojen, kuten pysäytyskuva-animaation ja nopeutetun videon avulla. Joulukuussa 2021 julkaistun laiteohjelmiston avulla käyttäjät voivat myös hyödyntää entistä laajempaa yhteensopivuutta 12 lisäobjektiivin kanssa käyttämällä EF-EOS R 0.71x -kiinnityssovitinta, joka tarjoaa täyden optisen korjauksen, metatiedot ja automaattitarkennuksen tuen sekä laajemmat objektiivien valintamahdollisuudet videokuvaajille.

EOS C70 -kameran uusi laiteohjelmistopäivitys tulee saataville maaliskuussa 2022.

Kaikkien aikojen pienin ja monikäyttöisin Cinema EOS -kamera, EOS R5 C, on huippuluokan hybridikamera. Se on valmis kuvaamaan kaiken, mitä ammattimaiset sisällöntuottajat tarvitsevat, saumattomista 8K-videotyönkuluista huippunopeisiin ja tarkkoihin valokuviin.

EOS R5 C:n tärkeimmät ominaisuudet:

Täysikokoinen kuvakenno, 8K/30p 12-bittinen RAW -tallennus tai 8K/60p käytettäessä ulkoista virtalähdettä

  • 45 megapikselin kuvat jopa nopeudella 20 fps
  • Tarkka silmääntarkennus Eye AF Dual Pixel CMOS ja EOS iTR AF X -tekniikalla toteutettu älykäs kasvojen/pään seuranta
  • Monipuoliset ammattilaistason tallennusformaatit, mukaan lukien kolme uutta Cinema RAW Light -versiota
  • Aktiivinen jäähdytys pitkäkestoiseen kuvaukseen
  • Aikakoodi (Timecode)
  • RF-kiinnitys ja kehittynyt yhdistelmäkuvanvakain
  • Edistykselliset liitäntämahdollisuudet ja Multi-Function Accessory Shoe -lisävarusteluisti

Canon EOS R5 C -kameran myynti alkaa maaliskuussa 2022 ja sen svh. on 5399 euroa.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *