Tamron julkaisee laadukkaan 35mm f/1.4 -objektiivin


amron julkaisee laadukkaan 35mm f/1.4 -objektiivin

Tamronin arvostettu SP-sarja täyttää 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Tamron julkaisee valovoimaisen Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD –objektiivin.

Valovoimaiset objektiivit ovat aina kiinnostaneet valokuvaajia. Ne mahdollistavat kuvaamisen vallitsevassa valossa ja lyhyen syväterävyyden ansiosta niillä on helppo erottaa kohde taustastaan. Lisäksi valovoimaiset objektiivit yhdistetään usein erittäin korkeaan laatuun. Tamronin uusi laajakulmaobjektiivi Tamron SP 35mm f/1.4 Di VC USD -objektiivi vastaa kaikkiin kuvaajien toiveisiin.

Objektiivi juhlistaa samalla Tamronin suosittujen Superior Performance -sarjan objektiivien neljättäkymmenettä juhlavuotta. Se sopii täydellisesti reportaaseihin, katukuvaamiseen, potretteihin sekä häiden ja urheilun kuvaamiseen valovoimansa, poikkeuksellisen optisen suorituskykynsä ja nopea automaattitarkennuksensa ansiosta.

Sääsuojattu ja kestävä

Koska markkinoilla on jo useita laadukkaita 35mm objektiiveja, tarjoaa Tamronin uutuus vähintään samaa, ellei jopa parempaa kuvanlaatua, sekä useita kiinnostavia ominaisuuksia, kuten sääsuojaus. Tamron SP 35mm f/1.4 Di VC USD on varustettu kumitiivisteillä, jotka estävät veden ja kosteuden pääsyn objektiivin sisälle. Objektiivin etuelementti on päällystetty fluoriittipinnoitteella, joka hylkii vettä ja rasvaa, tehden siitä helposti puhdistettavan. Ulkokuori on tyylikään mattamustan ulkonäkönsä lisäksi suojattu iskuja ja naarmuja vastaan. Objektiivin tukeva rakenne luo luksusvaikutelman ja yhdessä Tamronin viiden vuoden takuun kanssa, se on turvallinen valinta kuvaajalle.

Nopea ja hiljainen automaattitarkennus

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on automaattitarkennus, joka perustuu Tamronin äänettömään USD-moottoriin (Ultrasonic Silent Drive). Suuri valovoima asettaa haasteita, joten Tamron on ottanut käyttöön uuden tarkennusmekanismin, jonka ansiosta raskaita lasielementtejä saadaan liikutettua nopeasti ja tarkasti. USD-moottorin ansiosta tarkennusta voidaan myös säätää manuaalisesti vaihtamatta erikseen tarkennustilaa käsintarkennukselle.

Ensiluokkainen optiikka

Objektiivin ainutlaatuinen optinen rakenne koostuu 14 elementistä kymmenessä ryhmässä. Näistä kolme on asfäärisiä linssielementtejä, jotka vähentävät pallopoikkeamaa ja hajataittoa. Yhdessä ne varmistavat, että objektiivi piirtää terävästi koko kuva-alueella jopa täydellä aukolla ja sen resoluutio on poikkeuksellisen hyvä himmennettynä. Neljä LD-lasista (Low Dispersion) tehtyä elementtiä vähentävät kromaattista aberraatiota, eli värivuotoa, jota ei käytännössä katsoen ole havaittavissa ollenkaan. Yhdeksän lehtinen himmennin on suunniteltu tuottamaan erittäin pehmeää ja kaunista taustansumennusta, bokehia.

Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD -objektiivissa on käytössä ensimmäistä kertaa uutta heijastuksia estävää BBAR-G2-pinnoitusta, joka on huomattava parannus alkuperäisenää BBRA-pinnoitukseen. Uusi tekniikka mahdollistaa erinomaisen valonläpäisyn ja säilyttää korkean kontrastin myös vaikeissa olosuhteissa, kuten vastavaloon kuvattaessa.

Investointi tulevaisuuteen

Vaikka Tamron SP 35mm f/1.4 Di VC USD on suunniteltu täyden kennon kameroille, toimii se myös valovoimaisena normaaliobjektiivina APS-C-kennon kameroissa. Sitä voidaan käyttää myös uusimmissa Canonin ja Nikonin peilittömissä kameroissa yhdessä valmistajien adapterien kanssa (Canon EF – EOS R- ja Nikon FTZ -adapterit). Valotustilat, aukon säätö, sekä automaattitarkennus toimivat normaalisti. Lisävarusteena saatavan Tamron Tap-in Console -telakan avulla objektiivin firmware-ohjelmisto voidaan tarvittaessa päivittää ja sillä voidaan myös säätää objektiivin asetuksia, kuten automaattitarkennusta.

Hinta ja saatavuus

Objektiivin toimitukset Nikon-kiinnityksillä alkavat kesäkuun lopussa ja Canon-kiinnityksellä myöhemmin heinäkuussa ja sen suositushinta on 1099 euroa.

Lisätietoja: info@focusnordic.fi

Yhteenveto Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD

  • Valovoimainen, sääsuojattu laajakulmaobjektiivi Canon EF- ja Nikon F-kiinnityksille
  • Ainutlaatuinen optinen suorituskyky kaikilla aukoilla
  • Suunniteltu täydelle kennolle, yhteensopiva myös APS-C-kennoisten kameroiden kanssa
  • Optisessa rakenteessa 3 asfääristä elementtiä ja 4 LD-lasista elementtiä
  • Uusi heijastuksia estävä BBAR-G2-pinnoitus tuottaa korkean kontrastin myös hankalissa valaisuolosuhteissa
  • Fluoriittipinnoitettu etulinssi suojaa sateelta ja rasvalta
  • Nopea, hiljainen ja tarkka USD-automaattitarkennus
  • Voidaan myös käyttää peilittömissä kameroissa (valmistajien adapterien kanssa)
  • Lisävarusteena Tamron Tap-in Console -telakka

Tekniset tiedot

Polttoväli: 35 mm
Suurin aukko:
1.4
Piirtoympyrä:
24 × 36mm (täysikenno). Sopii myös APS-C
Kiinnitykset:
Saatavana Canon EF ja Nikon F
Tarkennus:
Automaattitarkennus
Kuvanvakaaja:
EiOptinen rakenne:14 elementtiä / 10 ryhmääPienin aukko:16Lähin tarkennus:30 cmSuurennussuhde:0,2x (suhde 1:5)
Himmennin lehtiä: 9
Suodinkierre:
72 mm
Pituus:
Canon: 105 mm. Nikon: 102 mm
Halkaisija:
81 mm (molemmat versiot)
Paino:
Canon: 815 grammaa. Nikon: 805 grammaa
Varusteet:
Vastavalosuoja, linssisuojuksetOminaisuudet: Sääsuojattu rakenne. Nopea ja hiljainen USD-moottori. Yhteensopiva Tamron Tap-in Console kanssa.


Kurkista myös ClassicWheels.fi sivuston aiheisiin täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *