Ensiesittelyssä Canon XF605 4K-videokamera, jossa on edistynyt automaattitarkennus, monipuoliset liitännät ja huippuluokan striimausominaisuudet


Sekä itsenäisesti että tiimeissä työskenteleville kuvaajille kehitetty Canon XF605 4K-videokamera perustuu tunnettuun XF-sarjaan ja tämä kannettava videokamera onkin todellinen voimanpesä uutiskuvaukseen ja studiotuotantoihin. Tämä uusi, alan tuotantovaatimusten mukaan kehitetty 4K-videokamera mahdollistaa erinomaisen kuvanlaadun missä tahansa kuvausympäristössä.

Canon XF605: Tinkimätöntä suorituskykyä

Canonin uuden sukupolven XF605 on monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu kompakti videokamera, joka tarjoaa vaikuttavan 10-bittisen 4K 60p/50p 4:2:2 -kuvanlaadun ja jopa 120p:n kuvataajuuden. 1.0-tyypin CMOS-kennolla ja DIGIC DV 7 -suorittimella varustettu kamera takaa huipputason suorituskykyä tämän päivän ammattilaisten tarpeisiin. XF605 tarjoaa erilaisia mukautettuja kuvausvaihtoehtoja, joita voidaan säätää tarpeen mukaan ja jotka tuovat joustavuutta niin kentälle kuin jälkituotantoonkin. Näitä edustavat esimerkiksi HDR (HLG/PQ), Canon Log3 ja käyttäjien luomat Look File -tiedostot.

Uutuusmallissa on käytetty samaa 5-akselista kuvanvakautusjärjestelmää kuin Canonin XF- ja XA-sarjoissa, ja se tuottaa vakaata kuvamateriaalia myös dynaamisissa kuvausolosuhteissa. Yhdistelemällä eri Stadard-, Dynamic- ja Powered IS -asetuksia käyttäjä voi valita neljästä eri kuvavakainvaihtoehdosta kulloiseenkin kuvausympäristöön sopivimman ja tehokkaimman. Tehokkaan zoomausalueen 4K L -sarjan objektiivilla varustettu videokamera mahdollistaa 15-kertaisen optisen zoomauksen 4K-tarkkuudella ja 30-kertaisen zoomauksen Full HD-tarkkuudella, mikä on hyödyksi erityisesti kaukaisia kohteita kuvatessa.

Videokamerassa on Canonin nopea ja tarkka Dual Pixel CMOS -automaattitarkennusjärjestelmä, joka tuo XF-sarjaan ensimmäistä kertaa automaattisen silmäntunnistustarkennuksen sekä Canonin älykkään EOS iTR AF X -pääntunnistuksen ja -seurannan. Tämä edistyksellinen tarkennusjärjestelmä pitää tarkennuksen kohdistettuna kohteena olevaan henkilöön, vaikka tämä kääntyisi poispäin kamerasta. Uuden Direct Touch -käyttöliittymän avulla käyttäjä voi valita tarkennettavat kohteet nopeasti ja kätevästi sekä ohjata näytön asetuksia, valikkonavigointia ja toistoa.

Monipuolinen ja helppokäyttöinen työkalu takaa sujuvat tuotannot

Noin 2 kg painava XF605 on noin 10 prosenttia pienempi ja 600 g kevyempi kuin XF705[i]. Se on kätevä käsivarakamera, jonka ansiosta kuvaaminen sujuu helposti myös liikkeessä. XF605 on suunniteltu yksin kuvaavia käyttäjiä ajatellen, ja sen etuina ovat erinomainen kannettavuus ja uusi kätevä, monikäyttöinen varusteluisti, jonka avulla kameran ominaisuuksia voidaan laajentaa tulevilla lisävarusteilla, joista ensimmäinen on TEAC:n XLR-teräväpiirtomikrofonisovitin CA-XLR2d-C. Sovittimen avulla voidaan määrittää XLR-tulot kaikille neljälle XF605:n äänikanavalle, mikä tuo joustavuutta äänen tallentamiseen. Videokamera vastaa myös viime aikoina kasvaneeseen livestriimauksen suosioon. Sen etuihin kuuluvat muun muassa useita eri protokollia tukeva IP-striimausvalmius ja kauko-ohjain, joka helpottaa monikamerakäyttöä Canonin PTZ-kameroiden kanssa. Laitteeseen on myös lisätty UVC, jonka ansiosta yhden kameran WEBCAM-käyttö onnistuu kätevästi USB-C:n avulla.

XF605 on monikäyttöinen videokamera, joka soveltuu saumattomasti erilaisiin työnkulkuihin. Kahden SD -korttipaikan ja useiden tallennusvaihtoehtojen ansiosta laitteella voi tallentaa eri tiedostomuotoja, resoluutioita, väriprofiileita tai proxy-tiedostoja samanaikaisesti eri korteille. Kuva saadaan samanaikaisesti sekä 12G-SDI- että HDMI-liitäntöihin, jotka voidaan liittää mihin tahansa näyttöjen tai lähetys- ja tallennusjärjestelmien yhdistelmään. Videokamera soveltuu siis sekä reaaliaikaisiin että tallenneteisiin perustuviin työnkulkuihin. XF605 on ihanteellinen laite kuvaamiseen liikkeellä ollessa, ja se on yhteensopiva Canonin uuden Content Transfer Mobile (CTM) -sovelluksen[ii]kanssa. Sen avulla käyttäjä voi muokata kuvaan liittyviä uutisten metatietoja ennen kuvausta ja sen jälkeen sekä tuoda videokuvan kamerasta puhelimeen, jolloin se voidaan siirtää välittömästi esimerkiksi ohjelman lähettävän aseman palvelimille.

Canon XF605:n tärkeimmät ominaisuudet:

  • 1.0-tyypin CMOS-kenno ja DIGIC DV7 -suoritin
  • 10-bittinen 4K UHD 60p/50p 4:2:2, XF-AVC ja MP4
  • 4K L-sarja, 15-kertaisella optisella zoomilla varustettu objektiivi, 30-kertainen huipputason FHD-zoomaus
  • Dual Pixel CMOS -automaattitarkennus, silmäntunnistustarkennus ja EOS iTR AF X
  • Tukee PQ- ja HLG HDR -muotoja
  • Monipuolinen samanaikainen tallennus, mukaan lukien proxy-tallennus
  • Ammattikäyttöön tarkoitetut liitännät, kuten 12G-SDI, HDMI, XLR-tulot, Ethernet, Wi-Fi, USB-C ym.
  • CTM-sovellus mahdollistaa helpon tiedostonsiirron matkapuhelimiin sekä uutiskuvauksen metatietojen muokkaamisen

____

Canon XF605 4K-videokameran myynti alkaa marraskuussa ja sen. svh. on 5150 euroa.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *